Tutoriale Windows

Ghid de Instalare si Activare Windows 10 Pro si Home

1. INSTALAREA SISTEMULUI DE OPERARE

Deschide dispozitivul si apasa repetat tastele ESC / F1 / F2 / F8 / F10 / F12 / DEL. Butonul este diferit de la producator la producator, tastele pot sa difere de la model la model, chiar daca sunt din gama aceluiasi producator, va fi nevoie sa incerci fiecare buton de mai sus pana vei reusi. Cele mai des intalnite taste de BIOS sunt F2 si DEL, respectati intocmai acest Ghid de Instalare si Activare Windows 10.

  • Dupa ce ai intrat in BIOS/UEFI, rasfoieste prin optiunile sale de configurare pana cand gasesti o pagina numita Boot sau similar. Acolo ar trebui sa vezi ordinea de boot folosita de calculatorul tau. In aceasta lista, trebuie sa alegi unitatea flash USB / DVD ca fiind primul dispozitiv folosit pentru pornirea sistemului. Retine ca optiunea USB / DVD poate avea nume diferite pe PC-ul tau, asadar cauta Removable Devices, USB-HDD sau nume similare. Mutarea unitatii flash USB / DVD la inceputul listei se face de obicei apasand pe tastele +, -, F5, sau F6. Interfata ta BIOS/UEFI ar trebui sa afiseze niste informatii utile pe acest subiect.
  • Dupa ce ai ales unitatea flash USB / DVD ca prima optiune de boot, salveaza setarile si iesi din BIOS/UEFI. Calculatorul tau va reporni si va boota automat de pe unitatea flash USB. Dupa instalarea Windows-ului nu uita sa scoti stick-ul USB din dispozitiv, in caz contrar dispozitivul va intra intr-o bucla continua de instalare a sistemului de operare.
2. ACTIVAREA SISTEMULUI DE OPERARE

Recomandam o instalare curata a sistemului de operare mai ales in cazul in care ai o copie de Windows care nu este descarcata direct de pe site-ul oficial Microsoft. In cazul in care ai deja o copie nelicentiata sau licenta este expirata dar este o copie autentica de Windows, poti sa introduci direct licenta achizitionata, fara a mai face instalarea de la zero.

De indata ce ai instalat Windows-ul (indiferent de versiunea acestuia), conform acestui Ghid de Instalare si Activare Windows 10, recomandam activarea imediata a licentei, un termen mediu de activare este de 10 zile de la achizitie. Termenul maxim de activare al licentei este de 180 de zile din momentul achizitiei, depasirea acestui termen invalideaza activarea licentei. Licenta are valabilitate permanenta, 1 PC.

In prezent licentele noastre functioneaza activate si in timpul instalarii sistemului de operare, dar pentru a fi sigur ca vei activa cu success licenta, recomandam activarea Windows-ului online, dupa instalare. Stick-ul USB din interior este doar suport media, pentru instalare, fiind oferit gratuit, codul licentei este lipit in interiorul carcasei.

Nu oferim suport pentru instalarea sistemului de operare, tehnic nu avem cum sa ne conectam Remote, la dispozitivul tau. Daca nu stii sa instalezi un sistem de operare, apeleaza la un centru specializat si autorizat.
  • Activarea Microsoft Windows, online dupa instalare
  1. Apasa click dreapta (click 2, de pe mouse) pe butonul Start din bara de jos si selecteaza Settings.
  2. Selecteaza Update & Security -> Activation (din meniul stanga) -> Change product key.
  3. Poti ajunge si mai usor in fereastra de activare a produsului folosind functia Search, tastand Activation.
  4. Foloseste butonul Change product key pentru a deschide fereastra in care va trebui sa introduci licenta.
  5. IMPORTANT! Inainte de a Activa sistemul de operare, asigura-te ca ai cele mai recente actualizari de sistem disponibile instalate, poti verifica acest lucru folosind functia Search, tastand Update -> Check for updates.
  6. Tasteaza sau copiaza cheia produsului achizitionat in casuta de activare si urmeaza instructiunile de pe ecran.

Microsoft actualizeaza constant sistemele de operare, in special cu actualizari de Securitate, de aceea este recomandat ca in momentul activarii licentei, sa ai cele mai recente actualizari instalate si o conexiune stabila la Internet, preferabil prin cablu si nu prin Wi-Fi (pot aparea diverse erori de activare din aceasta cauza).

O licenta deja achizitionata si desigilata/activata nu se poate returna, in schimb se poate inlocui doar daca aceasta nu este conforma cu descrierea acesteia din website, sau daca din diverse motive tehnice nu este functionala.