Ghid recenzii produse

Tii minte cum a fost atunci cand ti-ai cumparat produsul pe care ti-l doreai? Ai studiat specificatiile, ai vizualizat filmuletele de prezentare si ai cautat sa citesti pe internet cat mai multe review-uri despre produs. Gandeste-te ca acum sunt alti oameni, in aceeasi situatie in care ai fost si tu. De ce nu ai fi chiar tu cel care ii ajuta cu un review ? Citeste cu atentie acest ghid recenzii produse.

Review “asa DA”

Cu siguranta cunosti din proprie experienta ce inseamna un review reusit. Dorim doar sa punctam cele mai importante trei lucruri de care trebuie tinut cont la scrierea acestora. Care sunt asadar caracteristicile esentiale care se regasesc intr-un review de succes?

Review-ul este relevant si la obiect
Un review trebuie sa vorbeasca doar despre experienta in utilizarea produsului. Fara adaugarea altor informatii care nu au legatura cu aceasta experienta. Review-urile trebuie scrise intr-un limbaj simplu, accesibil, fara utilizarea de jargon tehnic. Regionalismele sunt faine daca sunt folosite rar si daca sensul lor este usor de inteles de toata lumea.

Review-ul prezinta pe scurt produsul si functionalitatile sale
Dincolo de specificatii si caracteristici din manualul tehnic al produsului, ce problema rezolva la modul concret produsul? Face produsul ceea ce promite ca face? Are produsul anumite functionalitati sau poate chiar accesorii care transforma experienta de utilizare?

Review-ul evalueaza plusurile si minusurile produsului
Un produs perfect nu va exista niciodata, cu siguranta. Dar la fel de sigur este ca poti sa gasesti cateva plusuri si minusuri oricarui produs pe care l-ai folosit o anumita perioada de timp. Cu cat mai multe ai observat, cu atat mai folositor va fi review-ul tau cat mai multor oameni.

Review “asa NU”

Pentru ca review-ul tau sa fie cat mai bun, este bine sa ai in vedere si ce nu ar trebui sa includa sau cum nu ar trebui sa fie un review:

Includerea de informatii care nu au legatura cu produsul
Intrucat review-ul este asociat unui produs, ceea ce scrii trebuie sa aiba legatura cu acesta. Si cu experienta ta in utilizarea produsului. Nu cu chestiuni colaterare precum livrarea, modul de desfasurare a comenzii sau discursul impanat de vorbe de duh al curierului.

Includerea de informatii privind produsul care are un termen de expirare
Promotiile trec, produsele raman. Faptul ca un produs a costat X sau Y intr-un moment sau altul, ori ca a facut parte dintr-o promotie in care s-a oferit X la cumparare este irelevant. Review-ul este despre produs, nu despre promotii sau oferte punctuale.

Includerea de date personale, link-uri catre continut extern sau continut copiat
Acestea nu isi au locul intr-un review. La fel ca tine, oamenii citesc review-uri ca sa afle informatii utile despre produse de la cei care deja le utilizeaza. Adica experiente personale, nu copiate de la altii, nu date personale si nici trimiteri catre alte informatii.

Folosirea unui limbaj neadecvat
Cuvinte ori exprimari jignitoare sau vulgare? Fara prea multe vorbe: nu, nu si iarasi nu.

Includerea unor sesizari si reclamatii
Pentru acest gen de lucruri gasesti in pagina de Contact toate datele de contact necesare pentru a intra in legatura cu echipa noastra de suport.

Limitarea review-ului la 2-3 cuvinte
”Cel mai bun” sau ”super prost” nu reprezinta review-uri, ci calificative. Iar pentru calificative exista un sistem dedicat de notare, unde ai posibilitatea sa acorzi produsului intre 1 si 5 stele care sa reflecte parerea ta despre acesta. Insa un review trebuie sa contina un numar suficient de cuvinte care sa-l faca unul reusit (reciteste punctele 1, 2 si 3 de mai sus).

Bine de tinut cont legat de review-uri, ghid recenzii produse

Pe EpicKeys.ro review-urile sunt moderate. Acest lucru inseamna ca ele sunt citite de catre oameni, care se asigura ca review-urile raspund cerintelor mai sus mentionate. Ca urmare a acestui proces de moderare, review-urile nu apar pe website de indata cum au fost trimise. Poate dura cateva zile lucratoare pana la publicarea acestora, atunci cand a trecut de moderare si este publicat, un review va fi vizibil tuturor celor care viziteaza pagina produsului.

Review-ul tau este foarte important pentru noi si clientii nostri. De aceea, te rugam sa incluzi cat mai multe detalii care sa se refere strict la produsul pe care l-ai achizitionat.

Ne dorim sa raspundem tuturor nelamuririlor tale, insa aceasta sectiune este destinata strict review-urilor de produs. Daca ai intrebari, te rugam sa le adresezi aici si echipa EpicKeys te va ajuta cu un raspuns in cel mai scurt timp posibil.