GARANTIE PENTRU LICENTE SI ASISTENTA TEHNICA
Legalitatea produselor vandute
Toate produsele comercializate beneficiaza gratuit de garantie pentru activare si asistenta dupa cum urmeaza:
- Licente Retail: Garantam o activare permanenta. Garantie pentru activare si asistenta timp de 10 de zile de la achizitie. Aceste licente sunt de regula cele mai ieftine produse de pe website-ul nostru si pretul acestora reiese din caracteristicile pe care le ofera licenta.
- Licente asociate contului Microsoft: Garantam reutilizarea si transferabilitatea acestora, atat timp cat sunt asociate unui cont Microsoft. Garantie pentru activare si asistenta timp de 10 de zile de la achizitie.
- Licente Antivirus: Garantie pentru activare timp de 10 de zile de la achizitie si garantie dupa activare pe tot parcursul abonamentului.
- Licente MacOS: Garantam o activare permanenta. Garantie pentru activare si asistenta timp de 10 de zile de la achizitie.
- Licente Diverse (sql, microsoft server / adobe / corel, samd.): Garantam o activare permanenta. Garantie pentru activare si asistenta timp de 10 de zile de la achizitie.
Garantia nu are legatura cu functionalitatea programului. Orice problema legata de functionarea programului trebuie adresata producatorului produsului. Compania noastra fiind strict revanzatoare de licente software fizice si digitale si nu producatorul programului in care veti folosi licenta achizitionata. Cheile de produs sunt unice si odata activate, acestea raman activate pe termen nelimitat (cu exceptia produselor care sunt cu abonament pe un termen limitat de timp).
Este de datoria clientul sa verifice compatibilitatea sistemului sau cu produsul pe care intentioneaza sa il achizitioneze. Toate produsele noastre au in descriere specificatiile recomandate pentru rularea produsului in conditii bune.
Garantia produsului intra in vigoare din momentul emiterii facturii fiscale. In momentul emiterii facturii fiscale, comanda este si transmisa clientului. Daca clientul nu a gasit emailul cu produsul comandat in 24 de ore de la plasarea comenzii, este obligatia clientului sa ne contacteze.
Garantia se ofera in urmatoarele situatii:
- Va trimitem o cheie gresita.
- Va trimitem o cheie incompleta.
- Va trimitem din greseala o cheie care a mai fost trimisa altui client.
- Se constata faptul ca licenta respectiva a fost invalida in momentul trimiterii ei catre client.
- Orice alta eroare umana produsa din vina noastra.
- Pentru cerere de asistenta in caz de dificultati sau probleme tehnice.
In aceste situatii garantia va inlocuieste cheia defecta gratuit si vi se va oferi asistenta gratuita, pentru activarea licentei noi.
Orice client, care depaseste perioada de garantie, indiferent de produsul sau cantitatea comandata, va pierde serviciile oferite de garantie. In concluzie, daca depasiti perioada de garantie, NU vom putea sa va oferim o noua licenta sau asistenta in vederea activarii licentei dvs.
EMPENDO DISTRIBUTION SRL, producatorii si/sau Partenerii Autorizati de catre Producatori, nu vor onora garantia in cazul unor defecte/probleme, daca acele defecte sau probleme au fost cauzate de catre clientul final.
CERTIFICAT DE CONFORMITATE
Legalitatea produselor vandute
Subscrisa, EMPENDO DISTRIBUTION SRL, cu sediul in Bucuresti, str. Rosia Montana, nr. 1, bl. 17, sc. 2, et. 6, ap. 68, sector 6, cu datele de identificare CUI RO38349181, Nr. Inreg. ONRC J40/17386/2017, declara ca produsele comercializate prin https://www.epickeys.ro sunt in conformitate cu legislatia din UE. EMPENDO DISTRIBUTION SRL vinde licente achizitionate legal. Nu vindem licente de volum. In masura in care licenta este marcata cu RETAIL in descriere si / sau titlu, cheia de licenta pe care o achizitionezi nu este folosita pe un alt dispozitiv. Licentele vandute pe https://www.epickeys.ro sunt livrate prin email, imediat dupa confirmarea platii.
Nota importanta
• Conform acordului de licenta Microsoft, licenta este destinata activarii unice, daca pe pagina produsului nu este specificat altfel.
• Se interzice activarea simultana a licentei pe mai multe dispozitive, consulta Termenii si conditiile Microsoft.
( https://www.microsoft.com/en-us/legal/intellectualproperty/copyright)
• A se vedea, de asemenea, declaratia de protectie a datelor Microsoft. (https://privacy.microsoft.com/en-us/privacystatement)
Conform hotararii date de Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) in 2012, rezulta ca revanzarea licentelor software este posibila.
Decizia CJUE in cazul Cazul C-128/11 UsedSoft GmbH v Oracle International Corp. concluzioneaza ca:
„Un autor de programe pentru calculator nu se poate opune revanzarii licentelor sale fara data de expirare, care permite utilizarea programelor sale descarcate de pe internet. Dar si ca dreptul exclusiv de distributie a unei copii a unui program pentru calculator acoperita de o astfel de licenta se epuizeaza la prima sa vanzare.”
Concluzia CJUE este ca revanzarea de licente este legala. Hotararea creeaza un nou cadru juridic pentru firmele de revanzare pentru a-si dezvolta activitatea si astfel clientii ajung sa achite preturi mult mai mici.
Decizia CJUE prevede urmatoarele aspecte:
Legalitatea produselor vandute
- Principiul epuizarii dreptului de distributie se aplica nu numai atunci cand titularul dreptului de autor comercializeaza copiile programelor sale pentru calculator pe un suport material (CD-ROM, DVD sau STICK), ci si atunci cand le distribuie prin descarcare de pe pagina sa de internet. De unde rezulta ca si licentele achizitionate in format ESD – RETAIL (licente electronice) pot fi revandute.
- Atunci cand titularul dreptului de autor pune la dispozitia clientului sau o copie – fie materiala, fie imateriala – si incheie in acelasi timp, in schimbul platii unui pret care acorda clientului dreptul de a utiliza aceasta copie pentru o durata nelimitata, acest titular vinde aceasta copie clientului si epuizeaza astfel dreptul sau de distributie exclusiv. Astfel licenta detinuta legal, poate fi transferata unei singure persoane o singura data , doar pe termen nedeterminat ( nu se poate inchiria ).
- Prin urmare, desi contractul de licenta interzice o transmitere ulterioara, titularul dreptului nu se mai poate opune la revanzarea acestei copii. Chiar daca intre emitentul licentei si utilizatorul final exista un contract in care utilizatorul renunta la dreptul de a vinde licenta, contractul devine NUL.
- Curtea precizeaza ca dobanditorul initial al unei copii materiale sau imateriale a unui program pentru calculator, cu privire la care dreptul de distributie al titularului dreptului de autor este epuizat, trebuie sa faca inutilizabila copia descarcata pe calculatorul sau in momentul revanzarii acesteia. Odata ce licenta este vanduta unei alte terte parti , cumparatorul ( care devine vanzator ) , nu mai are dreptul sa foloseasca sau sa distribuie aceasta licenta.
Scurt istoric de decizii si reglementari juridice, privind revanzare produselor de tip Software
Pe la inceputul anilor 2000, Curtea Federala de Justitie din Germania a decis ca un program pentru calculator (versiune OEM), care a fost introdus pe piata de catre producator sau cu acordul acestuia, poate fi distribuit in continuare chiar si fara hardware-ul asociat.
Decizia Curtii Federale de Justitie din 6 iulie 2000, dosar nr. I ZR 244/97 (in limba germana)
Publicata in mai 2001, Directiva 2001/29/CE a UE, a armonizat epuizarea drepturilor de autor pe care se bazeaza intregul concept de software folosit. „Prima vanzare a originalului unei opere sau a unor copii ale acesteia in cadrul Comunitatii de catre titularul dreptului de autor sau cu consimtamantul acestuia epuizeaza dreptul de a controla revanzarea acestuia in cadrul Comunitatii”. Directiva 2001/29/CE a UE
In cererea de pronuntare a unei hotarari preliminare formulata de Hoge Raad der Nederlanden (Olanda) in cazul C-41/04 Levob Verzekeringen BV, OV Bank NV/Staatssecretaris van Financiën (in limba engleza) din mai 2005 se indica faptul ca:
“Prima vanzare a copiei unui program pentru calculator in cadrul Comunitatii de catre titularul dreptului sau cu consimtamantul acestuia epuizeaza dreptul de distributie a acestei copii in Comunitate” articolul 4 litera (c) a doua propozitie din Directiva 91/250. In consecinta, primul achizitor poate transfera efectiv proprietatea reprodusa catre o terta parte fara a fi nevoie de consimtamantul autorului. Asadar, primul achizitor poate dispune de bunuri corporale in calitate de proprietar.
In calitate de achizitor legal al suportului de date original, un tert este de asemenea, autorizat sa utilizeze programul inregistrat pe suport media sau medialess, in conformitate cu scopul pentru care a fost conceput. Interdictia contractuala privind transferul dreptului de utilizare pe care producatorul a convenit-o cu primul cumparator nu este obligatorie pentru terti.
In anul 2006, Tribunalul regional din Hamburg a confirmat ca epuizarea drepturilor de autor se aplica si in cazul copiilor individuale ale unui program de calculator achizitionate prin intermediul acordurilor de licentiere de volum ale Microsoft.
Hotararea Tribunalului regional din Hamburg in cazul 315 O 343/06 (in limba germana)
In 2009, Directiva 2009/24/CE a Parlamentului European si a Consiliului precizeaza faptul ca „Prima vanzare a copiei unui program pentru calculator in cadrul Comunitatii de catre titularul dreptului sau cu consimtamantul acestuia epuizeaza dreptul de distributie a acestei copii in Comunitate, cu exceptia dreptului de a controla inchirierile ulterioare ale programului pentru calculator sau ale unei copii a acestuia”.
Directiva 2009/24/CE a Parlamentului European si a Consiliului
„Un autor de programe pentru calculator nu se poate opune revanzarii licentelor sale „de ocazie” care permite utilizarea programelor sale descarcate de pe internet”.
„Dreptul exclusiv de distributie a unei copii a unui program pentru calculator acoperita de o astfel de licenta se epuizeaza la prima sa vanzare.”
„Pe de alta parte, epuizarea dreptului de distributie se extinde asupra copiei programului pentru calculator vandute, astfel cum a fost corectata si actualizata de catre titularul dreptului de autor.”
„In plus, Curtea precizeaza ca dobanditorul initial al unei copii materiale sau imateriale a unui program pentru calculator, cu privire la care dreptul de distributie al titularului dreptului de autor este epuizat, trebuie sa faca inutilizabila copia descarcata pe calculatorul sau in momentul revanzarii acesteia.”
Decizia Curtii de Justitie, case C-128/11, UsedSoft GmbH/Oracle International Corp.
Achizitorul initial al unei copii de program pentru calculator, insotita de o licenta de utilizare nelimitata, poate revinde acea copie si licenta sa unui nou achizitor.
Decizia Curtii de Justitie, case C-166/15, Aleksandrs Ranks si Jurijs Vasievics (in limba engleza).